ngsite.skip_to_main_content

Kontaktne leće

Kontaktne leće mogu poboljšati kvalitetu života osobama s dioptrijom koje inače nose naočale, no mogu i povećati rizike od pojave bolesti suhog oka ili upale oka kod nepridržavanja pravila o nošenju i održavanju leća. 

Kontaktne leće
Smetnje suhog oka češće su kod nositelja kontaktnih leća

Smetnje suhog oka češće su kod nositelja kontaktnih leća

Suvremeni način života koji uključuje duži boravak u zatvorenom i klimatiziranom prostoru, dugotrajan rad na računalu i gledanje u ekrane može utjecati na opće stanje i zdravlje oka te može pogodovati nastanku bolesti suhog oka.

Neki od simptoma koje nositelji leća navode su nemogućnost nošenja kontaktnih leća duže od nekoliko sati, suhoća oka, osjećaj žuljanja, stranog tijela ili pijeska u očima.

U bilo kojem slučaju u kojem se osjete smetnje treba skinuti leće i, ako smetnje ne prođu ubrzo, posjetiti oftalmologa. To je potrebno učiniti jer naizgled bezopasno suho oko može povećati rizik od ozbiljnih komplikacija, posebno infekcija rožnice.

Naša preporuka

Riješite brzi test i saznajte imate li suho oko te kako si pomoći

Test suhog oka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim Uvjetima korištenja.

Podesite postavke
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.