ngsite.skip_to_main_content

Zašto je važno odabrati kapi za oči bez konzervansa

Svakodnevno unosimo konzervanse u svoj organizam putem hrane ili lijekova kako bismo spriječili njihovo kvarenje. Međutim, postoji rastući trend izbjegavanja proizvoda koji sadrže konzervanse zbog polemika vezanih uz njihovu uporabu. To je osobito važno u prehrambenoj i industriji lijekova.

Umjetne suze bez konzervansa

Konzervans je dodatak lijeku koji sprječava razgradnju, promjenu boje ili kvarenje proizvoda. Cilj je uništiti mikroorganizme i očuvati učinkovitost lijeka. Konzervans bi trebao biti netoksičan i ne smije iritirati tkivo.

Budući da su oči iznimno osjetljive, čak i najmanje koncentracije konzervansa u kapima za oči mogu izazvati iritacije, upalu ili crvenilo očiju. U nekim slučajevima, dugotrajna uporaba kapi za oči s konzervansima može izazvati simptome suhog oka. Radi zaštite zdravlja očiju, preporučljivo je odabrati kapi koje ne sadrže konzervanse.

Konzervansi se koriste kako bi se produljila trajnost proizvoda, ali istovremeno mogu biti potencijalni iritansi. Bakterije su glavni uzročnik onečišćenja i promjena karakteristika proizvoda. Korištenjem posebne pumpice, Vizol S proizvodi ostaju zaštićeni od bakterija, pružajući sigurnu dugotrajnu primjenu bez mogućnosti iritacije uzrokovanje konzervansima.

Kapi za suhe oči

Vizol S kapi za suhe oči sigurne su za uporabu šest mjeseci od otvaranja. Ove su kapi učinkovite u smanjenju simptoma suhoće i iritacije oka odmah nakon primjene. One mogu značajno pomoći u ublažavanju nelagode i sprječavanju eventualnih posljedica, poput superinfekcija ili stvaranja ožiljaka.

Prilikom odabira odgovarajućih kapi za oči, važno je obratiti pozornost na tri ključne činjenice: stupanj izraženosti simptoma, uzrok suhoće oka i nošenje kontaktnih leća.

Ako imate osjećaj peckanja, svrbeža, nelagode i pijeska u očima, postoji mogućnost da imate suho oko. Vizol S kapi za suhe oči mogu pomoći kod tih smetnji, a za točnu dijagnozu obratite se oftalmologu.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim Uvjetima korištenja.

Podesite postavke
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.