ngsite.skip_to_main_content

Blog

Zdravlje očiju zimi

Kako brinuti za zdravlje očiju zimi

Zimi su naše oči izložene nekoliko agresivnih čimbenika odjednom: niske temperature i hladan vjetar, reflektirano ultraljubičasto zračenje, suhi zrak u prostoriji. Evo kako se pobrinuti za zdravlje očiju tijekom hladne sezone.

Problemi s vidom kod djece

Kako prepoznati potrebu za prvim naočalama kod djece?

Vid je ključan za proces učenja i razumijevanje svijeta oko nas, posebno u dječjoj dobi. Važno je da roditelji budu svjesni mogućih problema s vidom kod djece, budući da mališani često nisu svjesni da ne vide dobro. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko znakova koji mogu ukazivati na potrebu za prvim naočalama kod djece.

Umjetne suze bez konzervansa

Zašto je važno odabrati kapi za oči bez konzervansa

Svakodnevno unosimo konzervanse u svoj organizam putem hrane ili lijekova kako bismo spriječili njihovo kvarenje. Međutim, postoji rastući trend izbjegavanja proizvoda koji sadrže konzervanse zbog polemika vezanih uz njihovu uporabu. To je osobito važno u prehrambenoj i industriji lijekova.

Ublažavanje alergijskog konjunktivitisa

Kako smanjiti simptome alergijskog konjunktivitisa

Proljetne i ljetne alergije pogađaju sve više ljudi, a neugodni simptomi kojima su popraćene su nadražene i crvene oči, koje svrbe i suze, a nerijetko se na kapcima pojavljuje i iscjedak. Ako se suočavate s takvim problemima, vjerojatno imate alergijski konjunktivitis.

Svrbež i crvenilo očiju

Kako se riješiti svrbeža i crvenila očiju?

Bistrinu oka može narušiti suhi zrak, fiziološke reakcije, dugotrajna izloženost ekranu, prašini ili peludi te prisutnost stranog tijela. Iako svrbež i crvenilo oka svi povremeno iskusimo, važno je ne umanjivati važnost njihove pojave jer ponekad mogu ukazivati na druge zdravstvene probleme kojima se treba posvetiti.

Redovan oftalmološki pregled

Higijena očiju - kako njegovati svoje oči

Higijena očiju odnosi se na skup mjera za održavanje normalnog funkcioniranja vaših očiju i očuvanje njihovog zdravlja. Oftalmolozi preporučuju neka jednostavna pravila, ne samo u situaciji kada se pojave određeni problemi s vidom, već čijim se svakodnevnim pridržavanjem brinete da vaše oči ostanu u dobroj formi.

Razvoj vida kod beba

Razvoj vida kod beba u prvim mjesecima života

Kako bebe vide u svojim prvim mjesecima života? To je pitanje koje mnogi roditelji postavljaju. Budući da bebe ne mogu opisati svoje iskustvo, možemo se osloniti na znanstvena istraživanja i saznanja o razvoju vida kod novorođenčadi. 

Vrste kontaktnih leća

Vrste kontaktnih leća

Kontaktne leće izvrstan su način korekcije vida za one koji ne žele nositi naočale i nisu spremni za operaciju. Jednostavne su za korištenje, pristupačne, nevidljive za korištenje i relativno sigurne. Osim, naravno, ako vaše leće nisu ispravno odabrane. 

Rad za računalom i bolest suhog oka, umjetne suze

6 pravila za rad na računalu u slučaju bolesti suhog oka

U današnjem digitalnom dobu, sveprisutna upotreba računala, pametnih telefona i drugih gadgeta postavlja izazove za zdravlje očiju. Jedan od najčešćih problema koji se javlja je sindrom tj. bolest suhog oka, a u ovom članku istražujemo dublju povezanost između ove bolesti i produženog korištenja digitalnih uređaja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim Uvjetima korištenja.

Podesite postavke
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.