ngsite.skip_to_main_content

Blog

Šta je glaukom i kako se leči

Šta je glaukom i kako se leči?

Glaukom se razvija postepeno, najčešće kao rezultat povećanog očnog pritiska. To je bolest očnog živca koja dovodi do slabljenja vida i smatra se vodećim uzrokom slepila. 

Kako smanjiti simptome alergijskog konjunktivitisa

Kako smanjiti simptome alergijskog konjunktivitisa

Prolećne i letnje alergije pogađaju sve više ljudi, a neprijatni simptomi koji ih prate su nadraženost i crvenilo očiju koje svrbe i suze, a neretko se pojavljuje i sekret na kapcima. Ako se suočavate sa takvim problemima, verovatno imate alergijski konjunktivitis.

Higijena vida

Higijena vida: kako negovati svoje oči

Higijena vida je skup mera koje imaju za cilj održavanje normalnog funkcionisanja organa vida i očuvanje njihovog zdravlja. Oftalmolozi preporučuju poštovanje jednostavnih pravila svakodnevno, a ne samo kada se pojave određeni problemi sa vidom.

Razvoj vida kod beba

Razvoj vida kod beba u prvim mesecima života

Kako bebe vide u prvim mesecima života? Ovo je pitanje koje postavljaju mnogi roditelji. Budući da bebe ne mogu da opišu svoje iskustvo, možemo se osloniti na naučna istraživanja i saznanja o razvoju vida kod novorođenčadi. U ovom članku ćemo vam pružiti informacije o tome kako bebe percipiraju svet oko sebe u ranim fazama razvoja.

Vrste kontaktnih sočiva

Vrste kontaktnih sočiva

Kontaktna sočiva su odličan način za korekciju vida za one koji ne žele da nose naočare i nisu spremni za operaciju. Jednostavni su za upotrebu, pristupačni, nevidljivi za korišćenje i relativno bezbedni. Osim ako, naravno, vaša sočiva nisu pravilno odabrana.

6 pravila za rad za računarom ako imate sindrom suvog oka

6 pravila za rad za računarom ako imate sindrom suvog oka

U današnjem digitalnom dobu, sveprisutna upotreba računara, pametnih telefona i drugih uređaja postavlja izazove za zdravlje očiju. Jedan od čestih problema koji se javlja je sindrom suvog oka, a u ovom članku istražujemo dublju povezanost između ove bolesti i produženog korišćenja digitalnih uređaja.

8 jednostavnih zdravih navika za zdravlje očiju

8 jednostavnih zdravih navika za zdravlje očiju

Vaše oči su neverovatne i jedan su od najvažnijih organa koji vam omogućavaju da osetite život oko sebe. Pa ipak, često se zanemaruju i uzimaju zdravo za gotovo. Ali postoje jednostavne stvari koje možete početi da radite već danas da biste održali vid i zdravlje očiju.

Crvenilo očiju - kako ga ublažiti ili sprečiti

Crvenilo očiju - kako ga ublažiti ili sprečiti

Crvenilo očiju nastaje kada se krvni sudovi na površini oka prošire, kao posledica iritacije usled dima, prašine, vetra, hlorisane vode, svetlosti, alergijskih reakcija oka i slično. Najčešće je ovo crvenilo privremeno i možete ga ukloniti na nekoliko načina.

Koristimo kolačiće kako bismo osigurali najbolje korisničko iskustvo na našoj veb stranici. Molimo vas da posetite Uslove korišćenja, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

  • Ovi kolačići su neophodni za rad veb sajta i ne mogu da se isključe u našim sistemima, jer bi omeli pravilan rad. Možete da podesite pregledač da blokira ove kolačiće ili da vas upozori na njih, ali neki delovi sajta možda neće raditi.